ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Etli Pilav



6 kişilik
10 dakika
Tencerede kısık ateşte 25 dakika

Malzemeler
Kuzu eti (250–300 gram, kuşbaşı doğranmış yarım yağlı),
Pirinç (2 su bardağı, 500 gram),
Soğan (1 adet),
Tereyağı (3 çorba kaşığı),
Su (500 gram sıcak su, 2–3 su bardağı),
Tuz (1 tatlı kaşığı),
Karabiber (1 tatlı kaşığı).

Adım Adım Pişirme

1. Adım
Yarım kg pirinci bir kapta 2 su bardağı sıcak su ile ıslatın.

2. Adım
Bir tavada 1,5 çorba kaşığı tereyağını eritin. Yarım soğanı küp küp doğrayın ve tavada pembeleşinceye kadar kavurun.

3. Adım
250–300 gram kuzu etini küçük kuşbaşılar halinde doğrayın. Bu sırada tavadaki soğanların yanmamasına dikkat edin. Doğradığınız etleri tavaya koyun ve soğanlarla birlikte 5 dakika kavurun.

4. Adım
Etlerin üzerine, bir iki parmak etleri aşacak şekilde sıcak su dökün ve kısık ateşte etler pişene kadar yaklaşık 15 dakika kaynamaya bırakın.

5. Adım
Ayrı bir tencerede 1.5 çorba kaşığı tereyağı eritin. Pirinci soğuk suyun altında yıkayın ve süzün. Süzdüğünüz pirinçleri kızdırdığınız 1.5 çorba kaşığı tereyağında kavurun.

6. Adım
1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiberi ilave ettikten sonra kavurmaya devam edin.

7. Adım
Kaynayan etleri suyu ile birlikte pilav tenceresinin içine boşaltın ve tencerenin kapağını kapatın.

8. Adım
Tüm malzemeyi 10 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın. Pilav suyunu çekince tencerenin altını kapatıp, 5 dakika dinlenmeye alın. Ilık olarak servis yapın.
 

Kaynak : Mynet Kadın

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

pasta gibi olmuş çokiştah açıcı

nıluferdonmez - 02-09-2011 06:59
çok güzel görünüyor konyanında düğün yemeği olarak yaptığı etli pilavı anımsattı bana

güliz - 24-08-2011 09:07
AKTÜEL
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları