ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Elmalı Kurabiye


 

Malzemeler:

4 adet elma
4 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Bir çay bardağı ceviz içi
Pudra şekeri

Hamuru için:

125 gr margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
Bir tutam tuz
Alabildiği kadar un

 

Hazırlanışı:

4 adet elmayı soyup, rendeleyin. Rendelediğinz elmaları 4 yemek kaşığı şeker ile yaklaşık 10 dakika kısık ateşte pişirin. Ocağın altını kapattıktan sonra tarçın ve cevizi ekleyip, soğumaya bırakın.

Sıvıyağ, margarin, yoğurt, yumurta ve tuzu bir kapta karıştırın. Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı eklereyerek yoğurun.

Hamur, kulak memesi kıvamına geldiğinde küçük bezelere ayırın. Hamur bezelerini düz bir zeminde küçük kareler şeklinde açın ve içine hazırladığınız elmalı malzemeden bir parça ekleyin. Hamurları rulo şeklinde yuvarlayın ve yağladığınız fırın tepsisine dizin.

180 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın. Servis ederken üzerine bolca pudra şekei serpin. Afiyet olsun.

Kaynak : Mynet Kadın

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

acaba içine konan yoğurt hamuru yumuşatmıyor mu

nıluferdonmez - 14-12-2013 09:52
AKTÜEL
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları