ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Deniz Börülcesi Salatası

Deniz börülcesi salatası tarifi yararları.. Deniz kıyılarında suyun gel-git  yaptığı yerlerde sular çekildikten sonra yetişen bu bitki, tuzlu, ekşi ama lezzetlidir. Daha çok ilkbaharda tüketilir çünkü sonbahara doğru deniz tuzunu iyice içine çeker. Haşlanarak salatası yapılır. İyotlu topraklarda yetiştiğinden iyot eksikliğine bağlı guatr hastalığına iyi gelir. İdrar artırıcı ve kuvvet vericidir. Çiğ tüketildiğinde mutlaka sirke kullanmak gerekir. Sarımsak, limon ve zeytinyağı karıştırılarak yapılan sos ile de tüketilir.



Hem deniz suyunda hem de tuzlu topraklarda yaşayabildiğinden deniz suyunda bulunan pek çok minerali içinde biriktirir. Bu yüzden sodyum, potasyum, magnezyum, iyot, kükürt, kalsiyum, fosfor, demir, çinko, manganez ve bakır bulundurur.

Deniz börülcesi salatası

Malzemeler

1 demet deniz börülcesi
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 yemek sirke

- Deniz börülcelerini iyice yıkayın. Kaynayan suya atarak yumuşayıncaya kadar pişirin. Kevgir yardımıyla sudan çıkartıp içi buzlu su dolu geniş bir kaseye alın.

- Uç kısmından tutup çekerek kılçığından ayırın ve bir tabağa alın.

- Sarımsağı rendeleyin. Sirke ve zeytinyağını ekleyip karıştırın ve deniz börülcesinin üzerine gezdirin.

N
OT: Deniz börülcesinin kendi tuzlu olduğundan eklemeye gerek yoktur. İsteğe göre sarımsaklı yoğurt, üzerine kızdırılmış biberli zeytinyağı dökebilirsiniz.

Kaynak : Mynet Kadın

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

bir defa denedim bend efena degildi.

gülüm42 - 29-12-2010 09:34
bir kere yedim tadı güzel

mehtap - 01-10-2010 02:16
ben de salatasını yaptım hoş bir tadı var

nevince - 29-09-2010 12:44
çok merak ediyorum tadı nasıl ,buralarda satılsa alırım

cenan - 29-09-2010 10:37
AKTÜEL
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları