ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Cevizli Burma Tatlısı




Malzemler
6 baklava yufkası
150 gr eritilmiş tereyağı
1.5 su bardağı dövülmüş ceviz içi

Şerbet için
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Hazırlanışı

Şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın. Kısık ateşte 20 dakika daha  kaynatın. Soğumaya bırakın.  Üç yufkayı aralarına yağ sürerek üst üste dizin. Üzerine ceviz serğiştirin ve yufkaları oklavaya sarın. Daha sonra iki kenarından ortaya doğru iterek büzüştürün ve yağlanmış tepsiye alın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine yağ sürüp 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumuş şerbeti üzerine gezdirerek dökün. 1 saat dinlendirin. Dilimleyip üzerine ceviz serpiştirerek servis yapın.

Afiyet olsun

Kaynak : Mynet Kadın

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

çok güzel olmuş elinize sağlık

nıluferdonmez - 30-10-2012 09:57
nefis görünüyor...

cenan - 25-02-2012 09:17
nefis gözüküyor elinize sağlık

nevince - 24-02-2012 10:45
AKTÜEL
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları