ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Beşamel Soslu Sebzeli Krep


 


MALZEMELER

3 çorba kaşığı bezelye (haşlanmış yada konserve)
2 adet orta boy patlıcan
Fesleğen yada kekik, Tuz,Karabiber
1 adet soğan
1 adet havuç (haşlanmış)
2 adet orta boy kabak
2 çorba kaşığı zeytinyağı

KREP İÇİN:

2 yumurta
1 su bardağı süt
½ su bardağı un

BEŞAMEL SOS MALZEMELERİ

1 su bardağı kaşar peynir rendesi
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağ

Beşamel Soslu Sebzeli Krep tarifi

Öncelikle kabak, patlıcan ve soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında iyice kavurun.
Daha sonra üzerine haşlanmış, doğranmış havuç, bezelye ve baharatları ilave edin.
2-3 dk pişirdikten sonra ocağın altını kapatın.
Yağsız bir tavada altın rengini alana dek krepleri arkalı önlü pişirin.(dikkat yanmasınlar)
Başka bir tencerede unu yağ ile kavurun,sütü ilave edip kısık ateşte koyulaşıncaya
kadar pişirin.
Kreplerin içerisine hazırladığınızdan harçtan koyup rulo şeklinde sarın.
Fırına dayanıklı bir kap içerisine koyun.Üzerine beşamel sos ve kaşar rendesi koyup daha
önceden ısıttığınız fırında üst kısmı kızarana kadar pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun

Kaynak : Mynet Kadın

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

sıcak sıcak ne de güzel gider

nıluferdonmez - 30-10-2012 09:39
AKTÜEL
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları