ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Badem Likörlü Şeftali Tatlısı


Badem likörlü şeftali tatlısı nasıl hazırlanır?

Malzemeler

6 olgun şeftali
60 gr.acıbadem bisküvisi (ufalanmış)
1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı toz şeker
20 gr.toz badem
1 çorba kaşığı amaretto(badem likörü)
60 ml.beyaz şarap
1 tatlı kaşığı toz şeker(ilave)
20 gr.tuzsuz tereyağ

Hazırlanışı

Her bir şeftaliyi ikiye bölün ve dikkatli biçimde çekirdeğini çıkarın.
Etli kısımlarının birazını küçük bir kasede bisküvi,yumurta sarısı,toz şeker, toz badem ve badem likörü ile karıştırın.
Karışımı şeftalinin içine koyun ve kesik yüzeyleri aşağıya gelecek şekilde 30 x 25cm ebadında hafifi yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerine beyaz şarap ve ilave şekeri serpin.
Her bir şeftali üzerine birkaç damla yağ damlatarak 20-25 dakika yada altın rengi alana dek önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin.

Afiyet olsuuuun.

Tarif: Banu Tuğcu

Kaynak : Mynet Kadın

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

Bu yazı hakkında henüz yorum yapılmamış.
AKTÜEL
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları