ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Bacaklı Çorba


 

 


Malzemeler
3 - 4 su bardağı su
1 su bardağı erişte
1 kase yoğurt
2 diş sarmısak (dövülmüs)
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kuru nane
1/2 çay kaşığı paprika (veya pul biber)
Biraz sıvı yağ

Köfte için:

150 g kıyma et
1/2 soğan (ince doğranmış)
Bir kaç dal maydanoz yaprağı (ince kıyılmış)
1 kucuk diş sarmısak (dövülmüş)
Tuz, karabiber
Sıvı yağ (kızartmak için)

Yapılışı

Önce minik köfteleri hazırlayın, bunun için köfte malzemelerini (sivi yag hariç) derin bir kaseye alın ve iyice yoğurup misket büyüklüğünde yuvarlayın. Hazırladığınız köfteleri sıvı yağda kızartıp kağıt havlu üzerine alın.

Suyu derin bir tencereye alın, kaynayınca tuzunu serpip erişteleri ekleyin ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurt, yumurta ve dövülmüş sarmısağı karıştırıp iyice çırpın. Haşlanan eriştenin suyundan bir kaç kaşık alıp sarmısaklı yoğurda ekleyin ve karıştırın. Böylece yoğurt hafifçe ılınacak ve pişerken kesilmeyecektir. Yoğurtlu karışımı çorbaya ekleyip karıştırın, köftelerini tencereye de alıp yüksek ateşte bir kaç taşım kaynatın. Ocaktan almaya yakın tuzunu atıp biraz daha kaynatın. Üzerine naneli ve biberli yağ gezdirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun
 

Kaynak : Mynet Kadın

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

Bu yazı hakkında henüz yorum yapılmamış.
AKTÜEL
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları