ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Ağzınıza Laik Un Helvası



Malzemeler

200 gr tereyağı
40 gr çamfıstığı
300 gr un
2.5 su bardağı tozşeker
2 su bardağı süt

Hazırlanışı

Süt ve şekeri bir tencerede karıştırıp ısıtın. Tereyağını tencereye alıp eritin. Fıstıkları ekleyip kısık ateşte kavurun. Unu ekleyip kavurma işlemine devam edin.

Şekerli sütü kavurduğunuz unlu karışıma azar azar ilave ederek ve karışımı kaşığın tersiyle ezmeye devam ederek pişirin.
Karıştırmaya hiç ara vermeden pişirmeye devam edin. Tencereyi ocaktan alıp helva henüz sıcakken şekil verin. Ilık servis yapın. Un helvası artık hazır, dilerseniz ceviz veya fıstık ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kaynak : Mynet Kadın

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

çok eski ve çok lezzetli bir tarif

güliz - 17-12-2011 01:54
çok güzel görünüyor ,tadıda öyledir..

sıla - 14-12-2011 08:35
çok lezzetli görünüyor bir o kadar da besleyici

nıluferdonmez - 05-12-2011 09:15
AKTÜEL
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları