ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Acılı Karnabaharlı Makarna



Malzemeler:

1 adet karnabahar, yaklaşık 340gr, 2,5cmlik parçalar halinde doğranmış
yarım su bardağı parmesan veya eski kaşar (ben çerkez peyniri kullandım)
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
225 gram kalem makarna
3 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
1 adet kuru soğan, yemeklik doğranmış
3 diş sarımsak, kıyılmış
3/4 tatlı kaşığı pul biber, ya da arzuya göre daha fazla
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
tuz ve elde çekilmiş karabiber


Hazırlanışı:

Makarnaları kaynamış suda 10 dakika haşlayın. Makarnayı haşladığınız sudan 1 bardak ayırıp süzün.
Tereyağını tencerede kızarana başlayana dek eritin. Zeytinyağını, soğanı ve sarımsağı ilave edip soğanlar karamelize oluncaya dek -7 dakika- kavurun. Pul biberi ve karnabaharları ilave edip arada karıştırarak -5 dakika- pişirin. Makarnadan ayırdığınız suyun yarısını karnabaharlara ekleyin. Karnabaharlar yumuşayana dek 5 dakika pişirin. Su az olursa kalan yarısınıda ilave edin.
Tencereye makarnaları ilave edin Peyniri, maydanozu ve limon suyunu ekleyin Tuz ve karabiber serperek sıcak, sıcak servis edin.

Afiyet olsun

Kaynak : Mynet Kadın

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

çok güzel bir tarif mutlaka deniycem

nıluferdonmez - 09-11-2012 08:30
AKTÜEL
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları