ANA SAYFA
Please select your language
ENGLISH
        

Ispanaklı börek tarifi

 

Malzemeler:

5 adet yufka
1 baş soğan
1 kg ıspanak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pul biber

Hazırlanışı:

Ispanakları temizledikten sonra haşlayın. Soğanı küp küp doğrayıp sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından salça, tuz ve baharatlarını da ekleyerek karıştırın. Haşlanmış ve suyu süzülmüş ıspanakları bu karışıma ilave edip biraz daha karıştırın ve ocaktan alın.

Bir yufkayı ortadan ikiye kesin, bir parçasını tezgahın üzerine yayın ve üzerine bir fırça yardımıyla sıvı yağ sürün. Hazırladığınız ıspanaklı harcı yufkanın üzerine gelişigüzel serpiştirin. Yufkanın uzun kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Sardığınız ruloyu yağlanmış fırın tepsisine ortadan başlayıp dolayarak yerleştirin. Tüm yufkalar bittiğinde böreğinizin üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ekleyin ve fırına verin. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar böreğinizi pişirin. Afiyet olsun.

Kaynak : IVillage Türkiye

YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ PAYLAŞ PAYLAŞ
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ TARİF EKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmış olmalısınız.
Üye iseniz lütfen giriş yapınız veya üye olmak için tıklayınız.

Yorumlar

bizim ailede bu börek devamlı yenir hemde el açması ile bu böreği de deneyeceğim.


cenan - 18-08-2015 11:16
AKTÜEL
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLAR
Site Kullanım Koşulları